Terug naar het begin  
Verklein tekstStandaard tekst grootteVergroot tekst
PRAKTIJK
THERAPEUTEN
ERVARINGEN
1E AFSPRAAK
VRAGEN
CONTACT
   

Dhr. O.

Met vreugde kijk ik terug op de behandeling bij dhr. Stokkel. Niet zo zeer vanwege het feit dat de behandeling zelf, of de periode waarin deze plaatsvond, aangenaam was, maar het inzicht en het perspectief wat het mij geboden heeft.

Vanaf 2008 kampte ik, ondanks het feit dat ik een ‘normaal’ leven (vrienden, familie, studie) had, met hevige angst- en paniekaanvallen. Door mijn perfectionisme werd het probleem nog eens verergerd en bleef een heilzame oplossing uit. ‘Dit overkomt mij niet’ en ‘Je bent toch geen debiel’ waren de leuzen die ik tegen mijzelf ‘schreeuwde’ wanneer ik weer een dergelijke aanval kreeg. Ik zelf werd dan ook in feite mijn grootste vijand. Op een gegeven moment nam de angst zulke grote proporties aan dat ik niet meer in staat was om boodschappen te doen, colleges te volgen, met het openbaar vervoer te gaan of zelfs om mijn huis te verlaten. Continu werd ik beheerst door angst, schaamde mij hier intens voor en durfde er zodoende met niemand over te praten. Het rare is dat je weet dat de angst ongegrond is, maar deze – voor mijn gevoel – als een zwarte deken over je heen wordt getrokken; je bent totaal overvallen door de angst en er lijkt geen uitweg. Niet op het moment zelf noch de periode er na.

Ik ben naast een behandeling bij een psycholoog tevens in behandeling gegaan bij dhr. Stokkel. Het mooie van de behandeling bij dhr. Stokkel is dat je hulp krijgt aangeboden in de vorm van gereedschappen die je vervolgens zelf dient toe te passen. Met kleine stapjes. Dit is aan de ene kant heel vervelend en eng, om het zacht uit te drukken, maar tevens erg waardevol gezien het toepassen van de gereedschappen je eigen ervaring betreft en zodoende inzicht verschaft. Je past de methoden zelf toe en merkt heel langzaam verandering. Dit gaat uiteraard gepaard met vallen en opstaan. Wat echter – voor mij -  het meest waardevol hiervan is geweest, is dat het probleem zichtbaar is geworden en een vorm heeft aangenomen; je ziet het aankomen. Het zal in eerste instantie niet direct afnemen, maar het fijne is dat de angst en paniek je niet meer overvalt, je leert het herkennen. Feitelijk leer je in de behandeling wat er gebeurt met je lichaam wanneer een dergelijke aanval plaatsvindt en wat je kunt doen om dit te laten zakken.

Op dit moment, na een jaar behandeling te hebben afgerond, is mijn angst grotendeels verkleind. Het belangrijkste voor mij is dat er weer uitzicht op betere tijden is, dat deze er, met vallen en opstaan, daadwerkelijk zijn en dat ik intens geniet van de ‘normale’ dingen die ik nu zonder angst, of in ieder geval met beheersing hiervan, kan doen. Een geweldig gevoel. Ik ben de heer Stokkel enorm dankbaar voor de wind in de zeilen en kan thans, na jaren van negatief zelfbeeld, tevens zeggen dat ik, mede door de fijne behandeling, trots op mezelf ben wanneer ik de boel weer op eigen houtje (met de aangereikte gereedschappen!) aan de gang krijg als de motor weer eens stil valt.

.

 
 
© Oude Rijn Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy
Aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister