Terug naar het begin  
Verklein tekstStandaard tekst grootteVergroot tekst
PRAKTIJK
THERAPEUTEN
ERVARINGEN
1E AFSPRAAK
VRAGEN
CONTACT
   

Mevrouw G.

“ Van psycholoog naar psychosomatische fysiotherapeut”.

Mijn energielek was zo groot dat ik totaal uit balans was geraakt en mijn directe omgeving mij niet in balans kon krijgen (ik dacht toen nog dat het aan de ‘omgeving’ lag), ben ik met lichte tegenzin op zoek gegaan naar een psycholoog. Dit was één van mijn betere keuzes in mijn leven. Al snel kwam ik erachter dat ik zelf aan de slag moest gaan. De balans is grotendeels terug en daarnaast bleven een aantal lichamelijke klachtjes terugkomen. Op advies van mijn psycholoog heb ik een afspraak gemaakt met Cees Stokkel, psychosomatische fysiotherapeut.

Tijdens deze sessies kreeg ik inzicht in mijn eigen lijf, het functioneren daarvan en het belangrijkste: het beïnvloeden daarvan. Ik heb vertrouwen gekregen in mijn eigen lijf, de “vervelende” reacties als hyperventilatie of benauwd gevoel maken mij niet meer angstig maar ik accepteer dat ze er zijn. Het mooie daarvan is dat je daardoor minder last krijgt van deze vervelende lichamelijke reacties.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik na 2 sessies wel zo iets had van: wat is het verschil met mijn gesprekken met de psycholoog? Meditatie, dat is iets voor softies! Bij een fysiotherapeut ga ik toch lekker liggen en doet hij/zij haar “ding”?!

Daar ben ik op teruggekomen. Deze manier van begeleiden heeft mij veel gebracht. De casussen die ik kon inbrengen, de “ruimte” die ik kreeg en nam, de rustige uitstraling van Cees hebben er mede toe geleid dat mijn balans tussen lichaam en geest weer goed is.

 
 
© Oude Rijn Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy
Aangesloten bij het Centraal Kwaliteitsregister